fbpx
Pirkinių krepšelis

No products in the cart.

„Softshell“ termoaktyvūs drabužiai vaikams – kuo jie ypatingi?

„Softshell“ termoaktyvūs drabužiai vaikams – kuo jie ypatingi?

Kuo skiriasi lietaus apranga, „Softshell‘tipo drabužiai? Ką reiškia stulpelinė vandens nepralaidumo indikacija ir kokiu oru vaiką turėčiau rengti „Softshell“ termoaktyviais drabužiais? Šiame straipsnyje pateiksime jums atsakymus.  

„Softshell“ termoaktyvūs drabužiai yra patvarūs, kvėpuojantys ir atsparūs vandeniui

„Softshell“ termoaktyvūs drabužiai gali būti dėvimi esant bet kokioms oro sąlygoms. Tai optimalūs viršutiniai drabužiai, sukurti naudojant trijų sluoksnių principą. Po jais velkantis šiltesnius drabužius, tokia apranga gali būti drąsiai dėvima ištisus metus. Šie drabužiai pasižymi dideliu patvarumu, nevaržo judesių ir yra itin patogūs.

„Softshell“ termoaktyvūs drabužiai viduje turi tarsi membraną, arba dangą, neleidžiančią prasiskverbti drėgmei. Minėtas sluoksnis sudarytas iš mažų porų, per kuras išsiskiria garai, tačiau vandens lašeliai patekti negali. Išorinis drabužio sluoksnis pagamintas iš tekstilės, kurios atsparumo vandeniui efektyvumą nurodo stulpelinė vandens nepralaidumo indikacija.

Stulpelinė vandens nepralaidumo indikacija parodo, kokį vandens slėgį medžiaga gali atlaikyti, prieš praleidžiant drėgmę iš išorės. Nepralaidumas matuojamas milimetrais, tai yra – kuo didesnė vertė, tuo didesnis medžiagos atsparumas vandeniui. (Dauguma NAME IT „Softshell“ termoaktyvūs drabužiai yra paženklinti 8000 stulpeline vandens nepralaidumo indikacija, o tai reiškia, kad audinys yra atsparus vandeniui ir tuo pačiu pasižymintis kvėpuojančios medžiagos savybėmis).

Turėčiau rinktis „Softshell“ medžiagos tipo drabužius ar nekvėpuojančią lietaus aprangą?

Jei vaikas daugiau sėdiniuoja smėlio dėžėje ir aktyvia veikla neužsiima, neperšlampami ir nekvėpuojantys lietaus drabužiai yra išties puiki alternatyva, nes jie išlaiko vaiko kūną sausą, o atsiradusius nešvarumus yra lengva nuplauti. Tačiau tokie drabužiai nėra pralaidūs orui, ir tokie patvarūs ir patogūs, kaip „Softshell“ termoaktyvūs rūbai. Jei vaikas yra fiziškai aktyvesnis arba jei lauke pakankamai šilta, pirmenybę reiktų teikti „Softshell“ tipo drabužiams.

„Softshell“ – tai minkšta vėjo neperpučiama medžiaga. Ji nėra visiškai nelaidi vandeniui, tačiau pasižymi vandenį atstumiančiomis savybėmis. Tokia medžiaga gerai praleidžia orą, ir itin greitai išdžiūsta. „Softshell“ tekstilės drabužiai tinka daugeliui užsiėmimų, išskyrus tuos atvejus, kuomet smarkiai lyja. Esant tokioms oro sąlygoms – geriau rinktis vandeniui atsparias alternatyvas.

„Softshell“ termoaktyvūs drabužiai:

  • Patvarūs
  • Neperpučiami ir nelaidūs vandeniui
  • Kvėpuojantys
  • Nevaržantys judesių ir patogūs

Nekvėpuojanti lietaus apranga:

  • Atspari vandeniui
  • Lengvai skalbiama

Turėčiau rinktis „Softshell“ termoaktyvios medžiagos striukę ir kelnes ar kombinezoną?

Mažesniems vaikams ypač funkcionalus drabužis yra kombinezonas. Kadangi maži vaikai daug sėdi (vežimėlyje, smėlio dėžėje ir pan.), kombinezoną aprengti ir naudoti yra daug patogiau. Vyresniems vaikams rekomenduotina rinktis patogią „Softshell“ medžiagos striukę ir kelnes. Jei pasidarys per karšta, striukę arba kelnes galima lengvai nusirengti.

„NAME IT“ kolekcijos „Softshell“ tipo kombinezonai yra gaminami iki 122 dydžio. Bet juk čia skonio reikalas, kokiais drabužius rengiasi Jūsų vaikas.

7 pageidaujamos savybės, kuriomis išsiskiria „Softshell“ medžiagos drabužiai

Rinkoje yra didelis „Softshell“ termoaktyvios medžiagos drabužių pasirinkimas, kurių tam tikros savybės yra vertinamos itin aukštais balais:


1. Visų pirma ir svarbiausia: „Softshell“ tipo drabužiai yra patvarūs, kvėpuojantys ir nepralaidūs vandeniui.

2. Drabužiai su apsauginėmis juostelėmis ties siūlių linija, kad vanduo neprasiskverbtų per mažas siūlės skylutes.

3. Vilkėdamas drabužius su nuimamu gobtuvu, vaikas nerizikuoja juo užsikabinti ar įstrigti žaisdamas. O kartais išties tas gobtuvas ir nėra reikalingas.  

4. Šviesą atspindintys elementai ant kojų ir rankogalių – daro vaiką geriau matomą (jei lauke tamsu, jie puikiai atsispindi).

5. Medžiagos gaminamos tvariu būdu ir kurių sudėtyje nėra PFC – išties yra draugiškesnės aplinkai. Taip pat tokie drabužiai tarnaus daug ilgiau ir vėliau galės būti perleisti jaunesniems vaikams.

6. Drabužiai turi būti pakankamai erdvūs ir neaptempti, kad vaikas turėtų visišką judėjimo laisvę ir po drabužiais būtų galima pavilkti bet kokius tarpinius sluoksnius.

7. Nuimamos elastinės/silikoninės pėdų juostelės, pritvirtinančios kelnių klešnių apatinį kraštą prie pėdos – kurioms nusidėvėjus yra lengvai keičiamos naujomis.

„NAME IT“ kolekcijos „Softshell“ medžiagos drabužiai turi visas viršuje aprašytas savybes. O tai reiškia, kad šiuos drabužius galima dėvėti ištisus metus bet kokiu oru, ir vėliau juos perleisti jaunesniam vaikui.

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *